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KENTUCKY BAR ASSOCIATION 
Ethics Opinion KBA E-389 

Issued: March 1996 

Since the adoption of the Rules of Professional Conduct in 1990, the Kentucky Supreme 
Court has made substantial revisions to rules governing the advertisement of legal 

services. For example, this opinion refers to Rule 7.10, which was renumbered to Rule 7.15.  
Lawyers should consult the current version of the rules and comments, SCR 3.130 (available 
at http://www.kybar.org), and the Attorneys’ Advertising Commission Regulations, before 

relying on this opinion. 

Question: Is it ethical for lawyers to practice under a partnership name - e.g. “Jones & 
Smith” - if they are not, in fact partners? 

Answer: No. 

References: KRPC 7.50(4); DR 2-102(C); KBA E-259 (1982); KBA E-62 (1972); ABA/BNA 
Law.Man.Prof.Con. 91:206; Charles Wolfram, Modern Legal Ethics 882-883 
(1986) 

OPINION 

The cited reference make it clear that the answer to the question has been “No” for many 
years now, was “No” under the Code, and is “No” under the KRPC.  We also note in passing that 
in addition to being disciplined for violations of KRsPC 7.50(4) and 7.10 (for use of “false, 
deceptive or misleading” advertising) lawyers may face liability under the doctrine of 
“partnership by estoppel.”  However, the latter question is a legal question upon which the 
Committee cannot opine definitively. 

Note to Reader 
This ethics opinion has been formally adopted by the Board of Governors of the Kentucky 

Bar Association under the provisions of Kentucky Supreme Court Rule 3.530 (or its predecessor 
rule).  The Rule provides that formal opinions are advisory only. 
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